tiistai 6. heinäkuuta 2010

Hiljaisempaa kätkörintamalla

Juhannus tuli rauhoitettua lähes kokonaan geokätköilyltä. Joten ei tässä aivan toivottomassa koukussa olla... Totuuden nimessä on todettava, että perheen nuoriso tarvitsi autoa lainaan, joten siksi juhannus tuli askarreltua kotihommien parissa.

Sunnuntaina iltapäivällä oli jo suoranainen pakko koukata Orimattilaan. Siellä tuli ihasteltua jylhiä vanhoja louhoksia. Kiveä ei niissä ole varmaan louhittu enää kymmeneen, kahteenkymmeneen vuoteen. Louhikoissa ei tullut vastaan yhtään kyykäärmettäkään. Sellaiseen törmäsin ensimmäistä kertaa tänä kesänä Pohjois-Valkealassa viime sunnuntaina matkalla Valkealan Kylät ry:n 10-vuotisjuhlaan. Onneksi sain nopeasti hypättyä pois pikimustan käärmeen tieltä, kun se äkäisesti sihisten ilmoitti olemassaolostaan.

Samaisella geokätköilyreissulla tallustelin Pohjois-Orimattilassa kauniissa mäntymetsässä Kaltinmäessä. Kuivassa kangasmetsässä oli yllättäen pieni lampi. Aivan kuin se olisi tipahtanut taivaasta mäntyjen keskelle. Lammella uiskenteli iso joutsen, jota tiirailin kiikareilla. Hetken tähystelyn jälkeen totesin, että kyseessä ei voinut olla aito ja elävä lintu, vaan muovinen sellainen. No, kaunis sekin oli.

Omien uusien kätköjen tekeminenkin on nyt ollut vaiheessa. Pohjois-Kymen Kasvun kylätalosarjaan on tulossa lisää kohteita. Työn alla on muutamia kätköjä Pohjois-Iittiin ja Valkealaan. Ehkäpä pitää tehdä oma kätkösarjansa myös muille Leader-hankkeille. Sopivia kohteita löytyy ympäri Suomea satamäärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti