sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Räntäsade ja myrskytuuli sävyttivät Iitin vappumiittiä

Sisällä Veteraanimajassa
Millainen on geokätköilyä harrastavan vappu? Maallikkokin voi arvata, ettei kätköilijöiden vapun viettoon sisälly marsseja eikä palopuheita. Pieleen ei mene sekään arvaus, että jotain yhdessä tekemistä vappuun liittyy niilläkin, jotka normaalisti ahertavat harrastuksensa parissa yksin.

No, tietysti vappuna järjestetään miitti eli kätköilijöiden tapaaminen. Se pitää sisällään leppoisaa yhdessä oloa: rupattelua tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Tänä vappuna Suomessa oli tarjolla kolme miittiä: Helsingissä (Haaskalinnun 40-vuotissynttärit), Saarijärvellä ja Iitissä.

Sattuneesta syystä valitsin Iitin vappumiitin, jota vietettiin Kymijoen rannalla Veteraanimajalla. Kyse on jo perinteisestä tapahtumasta: olihan nyt vuorossa jo järjestyksessä toinen Iitin vappumiitti.

Seria keitti nokipannukahvia
Räntäsateessa ja puuskittaisessa tuulessa enemmän tai vähemmän paleli satakunta kätköilijää. Grillikatos toi tuulensuojan niillekin, jotka eivät ahtautuneet majaan sisälle. Syy katoksessa viihtymiseen taisi olla Serian nokipannukahvissa ja mahdollisuudessa paistaa makkaraa.

Sisällä majassa oli tarjolla simaa. Kiven alla -kaupasta saattoi hankkia tarpeellista kätköilytavaraa. Nimimerkki lokikirjaan ja nimilappuun. Sen jälkeen pääsi katsastamaan miittiin tuotuja reissaajia.

Ulkona tuulessa ja tuiskussa saattoi perehtyä Trullin ilmatäytteiseen kajakkiin. Sillä pystyy poimimaan kätevästi saarikätköjä, eikä kulkupelin kuljetuskaan tuota ongelmia. Kajakki mahtuu pienen tilaan, kun ilmat pullauttaa pihalle.

Trulli (kesk.) esitteli ilmatäytteistä kajakkia
Jottei totuus unohtuisi: vapun kunniaksi piti illalla vielä kiertää Kouvolan seudun uusimmat kätköt. Valkealassa poimin pelharin kolme purnukkaa kirkonkylässä. Kotiin koukkasin milosevitsin Kiehuvan ja Mäkikylän kätköjen kautta.

Kiehuvassa törmäsin milosevitsiin, joka oli tarkistamassa purkin sijaintia. Mäkikylässä Kymijoen maisemissa tapasin Tomtom69:n perheineen. Vapun vietto ei ole peruste jättää kätköjä kiertämättä.

Suuret kiitokset Trullille ja Joksun geotiimille hienosta vappumiitistä!
Kiven alla -kaupassa


Reissaajia














Valkealatalo
Puotimuseo (edessä) ja kotiseutumuseo Valkealassa

Valkealan kirkko







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti