perjantai 26. marraskuuta 2010

Valoa kansalle

Syksy koetteli tänä vuonna hermojani. Pilkkopimeys yhdistettynä rankkaan vesisateeseen nosti kätköjen jahtaamisen vaikeuskerrointa yli oman sietokykyni. Viimeinen pisara oli marraskuun alun ajoittain ankarat vesikuurot, jotka ropisivat niskaan pilkkopimeässä metsäkätköillä: päätin hankkia uuden, tehokkaamman lampun.

Olin ostanut viime syksynä lappeenrantalaisesta urheiluliikkeestä myynnissä olleen tehokkaimman led-otsalampun. Silloin iski akuutti tarve lampun hankkimiselle, kun kollegan kanssa kierrettiin Lappeenrannan keskustan kätköjä koulutuspäivän päätteeksi.

Ilta pimeni juuri, kun oltiin ohittamassa paikallista sporttikauppaa. Koska pari purkkia halutttiin vielä poimia, oli pakko poiketa urheiluliikkeeseen ostoksille. Hyllyltä löytyi silloisen mittapuuni mukaan tehokas otsalamppu, ja kierros saattoi jatkua.

Nälkä kasvaa syödessä -sanonta pitää paikkaansa. Vuodessa olivat syysillat pimenneet lisää tai vaatimustasoni oli kasvanut... Aloin katsella netistä tietoa tehokkaimmista lampuista. Löysin käytännön testitietoja yhden lamppufriikin sivuilta ja maastopyöräilijöiden keskustelupalstoilta yms.

Pitkällisen vertailun ja poikani vinkkien jälkeen päädyin tilaamaan verkkokaupasta led-taskulampun (LightBoom MC-E, MTE M3-21). Sen tehoksi luvattiin 740 lumenia, 7400 luxia ja polttimon käyttöiäksi 200 000 tuntia. Taskulamppufriikin sivuilla olleessa testissä kohteeni sijaitsi sijalla 32 (testattuja taskulamppuja oli 129 kpl). Testin kärjessä keikkui värkki, johon rahavarani eivät riittäneet: testivoittajalle kertyi hintaa 4 500 euroa...

Valintapäätös vaati aikaa kyllä parisen viikkoa. Ajattelin, että vakio-olosuhteissa tehdyn testin valokuvat eivät varmaankaan olleet photoshopattuja.  Ja arveln, että jos jälleenmyyjän ilmoittamat tiedot pitävät edes puolittain paikkansa, täyttää tuote tämänhetkiset tarpeeni.

Tein tilaukseni 8.11. Verkkokaupan seurantatiedosta näin, että tilaus oli otettu käsittelyyn vasta 18.11. Postiin tavara oli kyllä kiikutettu ripeästi: jo samana iltana. Tieto taskulampun saapumisesta kotipaikkakuntani postiasiamiehelle kilahti kännykkääni tekstiviestillä 22.11.Saman päivän iltana oli jo onnellinen uuden taskulampun omistaja.

Mutta miten taskulamppu pelittää? Siihen ei ole vielä vastausta geokätköilyn näkökulmasta. Tavaraa odotellessani valkoinen lumi peitti maan, ja syksyn pilkkopimeät illat olivat muisto vain. Tarvetta supertehokkaalle lampulle ei oikeastaan enää ole. Vaatimattommallakin tuikulla pärjäisi näissä olosuhteissa. Uusi vastaava ajanjakso on odotettavissa vasta vuoden kuluttua.

Yhtään kätköä en ole uudella taskulampullani vielä etsinyt, mutta sekin aika vielä koittaa.
Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiva blogi. Ostitko tuon lampun http://www.taskulamput.fi -verkkokaupasta?

    VastaaPoista
  2. Sorry hidasteluni vastaamisessa. Joo, ostin lampun taskulamput.fi-verkkokaupasta. Tyytyväinen olen edelleen.

    VastaaPoista